Hvordan vinne i lotto

Det å spille lotto er nesten noe som har blitt en etablert del av den norske kulturen. Sendingene til Norsk Tipping er noe man pleide å smales rundt som familie, og selv om kanskje de aller fleste følger med på nett i dag er det likevel slik at det å se sendingene sammen er mulig. Men hvordan vinner man egentlig i lotto, som for eksempel vikinglotto? Det skal vi se nærmere på i denne artikkelen.

Alle drømmer om å vinne i Vikinglotto, men det å vinne i et spill som utelukkende handler om tilfeldigheter kan være ganske komplisert, spesielt hvis man skal holde seg innenfor det budsjettet man har laget seg. For i og med at spill som for eksempel Vikinglotto handler om tilfeldigheter er man nødt til å spille bredt, og dette er noe som krever penger. Når man ser på rådene under er det derfor viktig at man tenker på både vinnersjanser, ønsker og budsjett når man velger hva man vil gjøre, for økt innsats betyr økt risiko for å tape penger og dette er det viktig at man tar høyde for når man skal velge strategien sin.

Oddsen for å vinne i Vikinglotto

Det å vinne, helst mye penger, i vikinglotto er noe mange ser for seg når de kjøper kupongen sin. Og det er noe helt spesielt med lotto og andre spill som gjør at man tar sjansen, til tross for at sannsynligheten for å vinne er så liten.

Men til tross for at oddsen for å vinne naturlig er veldig lav, så er det likevel ting man kan gjøre for å øke vinnersjansene sine – hvis man vil investere penger i sjansen til å vinne. For når det kommer til spill som Vikinglotto, som utelukkende er drevet av tilfeldighet, er dette den eneste måten man kan øke vinnersjansene sine.

Det er som sagt ikke så lett å vinne de største premiene i lotto, men sannheten er at over 200. Nordmenn blir lottomillionærer hvert år og det er til og med flere som har vunnet mer enn én gang. Dette er historier som gjør at man tar sjansen, til tross for at oddsen for å vinne ikke akkurat er så imponerende. Og det å maksimere muligheten til å vinne er noe som mange vil prioritere.

Det er myter om hvordan man gjør dette, blant annet basert på hvor mange ganger et tall blir trukket. Men dette er også noe som er overlatt til tilfeldighetene og ikke noe man kan bruke som fremtidig referanse og grunnlag for de valgene man tar. Kort sagt kan man si at sannsynlighet ikke har noen hukommelse, og derfor har det ikke noe å si om et tall aldri har blitt trukket eller om det har blitt trukket flere hundre ganger – sannsynligheten er likevel like stor for alle tallene når en ny trekning starter.

Men når alt dette er sagt, er det ting du kan gjøre for å øke sjansene dine for å vinne og dette skal vi se mer på nå.

Slik øker du vinnersjansene dine

Til tross for at det å vinne i spill som Vikinglotto utelukkende handler om tilfeldighet, er det likevel slik at du kan øke vinnersjansene dine. Dette gjør du ved å spille systematisk med henblikk på nettopp tilfeldighetene som styrer utfallet av for eksempel Vikinglotto.

  • Det finnes ikke et hemmelig system eller spesielle tall. Så ikke la deg lure av tips og triks som har med dette å gjøre, for det er utelukkende tilfeldighet som avgjør utfallet. Ikke bruk pengene dine på noe basert på noe som sies å øke sjansene dine på denne måten, for tallene som trekker er helt tilfeldige og du kan derfor ikke øke vinnersjansene dine på denne måten.
  • Bestem deg for en strategi. Det å spille med en strategi kan gi deg en god følelse, for det gjør at du føler deg dekket inn. Mange spiller med for eksempel 20, 30 eller 40 rekker hver uke eller spiller ekstra mye når potten er større. Spill etter et mønster som dekker deg inn best mulig, men husk at alt dette koster penger, så ha budsjettet ditt i tankene også, for det kan fort bli dyrt og vinnersjansene er fortsatt små.
  • Velg de rette spillene. Spill på spill med bedre odds, men mindre premier for eksempel.
  • Velg mer unike tall. Det er ikke slik at det er mer sannsynlig at du vinner ved å velge noen tall i stedet for andre tall, men det er slik at du må dele premien din med andre hvis dere har de samme tallene. Så man kan like gjerne spille på mer unike tall. De tallene flest velger er tall som 1, 10, 21, 24, 26, 30 og 31, så hvis du vinner med andre tall enn dette er det mer sannsynlig at premien du faktisk får ikke skal deles med like mange andre
  • Kjøp flere rekker. Det beste (og eneste) måten å øke sjansen din for å vinne er å kjøpe flere rekker. Dette er det mange som ikke tenker på, men du øker sjansen din for å vinne med hver rekke du kjøper. Du betaler selvsagt tilsvarende mer for hver rekke, så det er viktig at du tar et bevisst valg i forhold til hvor mange rekker du vil spille på og ikke minst hvordan det vil påvirke budsjettet ditt, for du bør aldri spille for mer enn det du har råd til å potensielt tape. Du kan også øke sjansene dine ved å spille sammen med andre
  • Spill for mer, men sjeldnere. Dette henger sammen med punktet over. Det å spille på flere rekker øker vinnersjansene dine, men det koster også mer. Derfor er det dyrt å for eksempel spille på 20 rekker hver uke. Spill kanskje heller på 20 rekker en gang i måneden i stedet for 5 rekker hver uke.
  • Ha det gøy! Selvsagt spiller man for å vinne, men det er minst like viktig å ha det gøy, for det er viktig å prioritere dette og ikke bli alt for lei seg hvis man ikke vinner.