Lotto fra Norsk Tipping

Det å spille Lotto er noe mange gjør, og det har vært en fast del av manges hverdag helt siden det ble lansert for mange, mange år siden. Det å samle familien rundt TV-en og se på Lotto-trekningen er noe som mange kan huske fra barndommen sin, så det er ikke så overraskende at mange kanskje har et nesten litt nostalgisk forhold til spillet. Men selv om Lotto er et spill mange kjenner til, så betyr ikke dette at det nødvendigvis er like mange som vet hva spillet faktisk dreier seg om, eller de mange detaljene rundt spillet som gir deg en bedre forståelse av det. Og derfor skal du få alt dette i denne artikkelen.

Det finnes mange typer Lotto i Norge, og Vikinglotto er blant de aller mest populære. I denne artikkelen er det likevel viktig å understreke at det er vanlig Lotto vi skal snakke om, og selv om dette er et spill som har mange likhetstrekk med for eksempel Vikinglotto, er det andre regler man skal forholde seg til når man spiller vanlig Lotto. Men uansett om man velger å spille vanlig Lotto eller Vikinglotto har man stor mulighet til å få litt mer spenning i hverdagen. Dette er nemlig et spill som ikke krever at du har noen ferdigheter, for spillet er 100% opp til tilfeldighetene.

Premiene i Lotto

Når man spiller Lotto, gjør man det for å vinne. Dette er til tross for at oddsen er liten og det skal mye til for å faktisk vinne en stor premie. Man bør derfor spille Lotto for å kose seg og ha det gøy, men absolutt ikke for å tjene penger, for det er større risiko for å tape enn det er for å vinne.

I Lotto er det slik at omtrent hver 50. rekke gir deg en premie, men dette inkluderer de aller minste premiene der du i bunn og grunn bare får dekket det beløpet du spilte for. I den andre enden av skalaen har du 7 rette, som er den aller største premien du kan vinne og er på hele 37,2% av den totale summen hvis du er den eneste som har 7 rette den kvelden.

Det å velge hvilke tall man vil spille på er noe av det viktigste man gjør. For i og med at man kan velge hvilke tall man vil spille på, og det i tillegg kan påvirke om man må dele premien sin med andre, er noe som kan gjøre at man kan vinne mer eller mindre – hvis man først er så heldig at man har de tilfeldige tallene på sin side.

Tallene som trekkes er nemlig alltid helt tilfeldige, men dette betyr ikke at man ikke kan være med på å bestemme noe som helst. For det at tallene er tilfeldige kan du ikke gjøre noe med, men du kan velge tall som er mindre populære og redusere sjansen for at du må dele premien din med mange andre hvis du faktisk vinner. Så dette er det verdt å tenke over.

Dette koster det å delta i Lotto vs. Vikinglotto

Noe mange lurer på er hvor mye det koster å delta i Lotto, og her kan man heldigvis delta litt billigere enn det man kan i for eksempel Vikinglotto. I Norge er det slik at man må betale 80 kr på å delta i Vikinglotto, men det faktisk ikke koster mer enn 10 kr for å spille på 2 rekker i vanlig Lotto. Du kan spille minimum 2 rekker på en kupong og maks 10 rekker, noe som vil koste deg i alt 50 kr. Hver rekke koster 5 kr uansett om du spiller på 2 eller 100 rekker, og det er ikke noen rabatt for å spille på flere.

Prisen på hver rekke har økt med inflasjonen og kostet bare 1 kr da spillet ble lansert i 1986. Dette betyr at prisen på mange måter har holdt seg lav, og bare steget i takt med inflasjonen, slik at den ligger på samme nivå som den gjorde da spillet ble lansert.

En av fordelene ved å velge akkurat Lotto, sammenlignet med for eksempel Vikinglotto, er at Lotto er så billig. Det at 2 rekker bare koster 10 kr er noe som gjør at alle kan være med – uten at det går ut over budsjettet. Fordi Lotto er et naturlig volatilt spill fordi det er basert på tilfeldigheter gjør nemlig at man mest sannsynlig vil tape hvis man ikke er veldig heldig, så det er viktig å tenke på kostnaden før man spiller. Man bør bare spille på gøy, og hvor mye man spiller for bør reflektere dette.

Trekningene

I Norge kan man spille Lotto inntil kl. 18 på lørdager og tallene trekkes direkte på NRK1 kl. 19:45 samme kveld. Det er den klassiske lotto-maskinen vi alle kjenner som trekker tallene og alle ballene ligger inne i en stor, gjennomsiktig ball slik alle kan følge med. I tillegg til dette blir maskinene byttet ut flere ganger i året på grunn av strenge reguleringer når det kommer til spill og rettferdigheten av disse.

Det er bare 1 vanlig trekning i lotto hver uke, så det er mange som supplerer Lotto med andre spill som har trekning på andre dager.

Hvordan spiller man?

Du kan spille både på nett og i en butikk og målet ditt er å få 7 rette. For å få dette må du velge 7 tilfeldige tall eller velge en kupong med tilfeldig genererte tall. Du kan finne kupongene i kiosker eller på butikken eller på nett.

Du kan spille alene eller sammen med andre for å øke vinnersjansene dine med flere rekker. Dette kalles en andelsbank.

Når du deltar i Lotto vil du samtidig få sjansen til å vinne i Millionsjansen, som er et spill du deltar i automatisk når du spiller Lotto. Dette trekkes tilfeldig et par ganger i året.

Konklusjon

Lotto er et hyggelig spill med lav innsats der alle kan være med. Et fint alternativ til litt ekstra underholdning og spenning i hverdagen.