Hvordan gjøre krav på gevinsten

De som spiller vikinglotto spiller for å vinne, så selv om man kan aldri kan regne med at det skjer, fordi sannsynligheten er så liten, er det likevel viktig å vite hva man skal gjøre når eller hvis man vinner. Reglene for hvordan du kan gjøre krav på premien din og ikke minst hvilke frister og andre ting du må forholde deg til er noe som er forskjellige fra land til land, selv om det er noen ting som er de samme for de fleste landene. I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på hvilke regler som gjelder i de forskjellige landene, slik at du vet akkurat hva du skal forholde deg til, uansett hvor du handler kupongene dine.

Vikinglotto er et av de mest populære spillene i Europa og det er mange forskjellige regler som det er smart å vite om når det kommer til dette spillet. Her skal vi se på de forskjellige reglene i de forskjellige landene. I de landene der du kan spille både på nettet og kjøpe en ekte kupong i en butikk eller en kiosk, gjelder det at det er utrolig viktig at du passer på kupongen din hvis du spiller på en fysisk kupong. Dette er nemlig det eneste beviset du har på at du har vunnet.

Belgia

I Belgia kan man bare spille vikinglotto på nett. Dette betyr at tallene dine sjekkes automatisk og du vil få beskjed når du vinner en premie. Her er regelen at du må besøke hovedkontoret i det belgiske nasjonale lotteriet for å hente premien din hvis du vinner mer enn 25 000 euro.

Danmark

I Danmark kan du spille både på nett og via en kommisjonær. Når du spiller på nett, vil alle beløper bli utbetalt til kontoen din og det skal ikke betales skatt av premiene, noe som gjør at det er veldig enkelt å spille. 

Hvis du spiller hos en kommisjonær, må du hente premiene dine der uansett hvor mye eller lite du vinner. Hvis du vinner store beløper kan det hende at de ikke har nok penger til å betale dem på stedet og vil i den sammenhengen henvise deg til en partnerbank som kan hjelpe deg med å få utbetalt pengene dine. I Danmark er reglene sånn at du må hente premiene dine innenfor et år hvis du vinner over 200 kr og innen 90 dager hvis du vinner mindre enn 200 kr.

Estland

I Estland kan man også spille både på nett og hos en kommisjonær.

På premier opptil € 1 999 blir premien utbetalt direkte til kontoen din når du spiller på nett, hvis du vinner opptil €649 kan du hente den hos en kommisjonær hvis du har spilt der eller på posthuset eller Eesti Lotus kontor hvis du vinner mer enn det, fordi du må vise legitimasjon for å få premien din.

Hvis du vinner mer enn € 2 000 må du legitimere deg både på nett og hos kommisjonær og pengene blir overført til kontoen din i begge tilfeller. Alle premier må hentes innen 90 dager fra datoen på trekningen.

Finland

Når du spiller vikinglotto i Sverige og bruker et spillerkort vil pengene bli overført automatisk til kontoen din, uansett hvor mye du vinner. Hvis du har spilt uten dette kortet avhenger hva du må gjøre av hvor mye du vinner.

Hvis du vinner opptil € 9 999 kan du hente premien hos kommisjonær.

Hvis du vinner opptil € 149 999 kan du hente premien hos enten Danske Bank eller Casino Helsinki, i en av de forskjellige filialene de har.

Premier på € 150 000 eller mer må hente på Veikkaus lotteriets hovedkontor i Helsinki.

Island

På Island kan du spille på nett og hos en kommisjonær.

Hvis du spiller på nett, vil premien din overføres automatisk med beløper opptil 99 999 kr. Hvis du vinner mer enn dette vil noen som jobber i lotteriet kontakte deg, slik at hentingen kan arrangeres.

Hvis du spiller hos en kommisjonær, kan du hente premien din der hvis du vinner opptil 24 999 kr. Hvis du vinner mer enn det må du hente det på lotteriets hovedkontor i Reykjavik.

Premiene dine må hentes senest et år fra trekningen.

Latvia

Hvis du spiller i Latvia, kan du spille både på nett og hos en kommisjonær.

Vinner du opptil € 149 på nett utbetales det til spillerkontoen din eller bankkontoen din.

Vinner du over € 2 000 på nett utbetelas det til bankkontoen din.

Vinner du opptil € 149 hos en kommisjonær kan du hente premien der.

Vinner du opptil € 149 hos en kommisjonær kan du hente premien der eller på hovedkontoret i Riga.

Vinner du over € 3 000 på nett må du hente premien på hovedkontoret i Riga.

Vinner du over € 720 hos en kommisjonær må du hente premien på hovedkontoret i Riga.

Litauen

Hvis du spiller i Litauen, kan du spille både på nett og hos en kommisjonær.

Her må alle premier hentes innenfor 60 dager kan man kan hente premien på lotteriets hovedkontor eller på et av de regionale kontorene avhengig av hvor mye du vinner.

Hvis du vinner € 1 000 eller mer må du hente premien din på hovedkontoret i Vilnius. Hvis du vinner mindre enn dette og har spilt på nett, vil premien din utbetales til spillerkontoen din. Hvis du har spilt hos en lottokommisjonær kan du hente premien der hvis du vinner opptil € 144 og på et regionalt hovedkontor opptil € 999.

Norge

Hvis du spiller i Norge, kan du spille både på nett og hos en kommisjonær. Her er det sånn at må registeret deg som spiller for å delta uansett om det er på nettet eller på en fysisk kupong. Dette betyr at uansett hvilket beløp du vinner, vil beløpet bli utbetalt til spillerkontoen din (opptil 9 999 kr) eller bankkontoen din (10 000 kr eller mer).

Slovenia

Hvis du spiller i Slovenia, kan du spille både på nett og hos en kommisjonær.

Spiller du på nett vil pengene bli overført til spillerkontoen din.

Spiller du hos en kommisjonær kan du hente premien din der eller på lotteriets hovedkontor hvis du vinner opptil 3 999 kr, men hvis du vinner mer enn dette må du hente det på lotteriets hovedkontor.

Sverige

Hvis du spiller i Sverige, kan du spille både på nett og hos en kommisjonær.

Hvis du vinner opptil 999 999 kr, får du pengene utbetalt til spillerkontoen din.

Hvis du spiller på nett og vinner opptil 4 999 999 kr, får du pengene utbetalt på spillerkontoen din, mens hvis du vinner 1 000 000 eller mer på en fysisk kupong, vil du bli kontakten av det svenske lotteriet. Og hvis du vinner over 50 000 000 vil dette gjelde uansett hva.

Slik henter du gevinsten din hos en lotteritjeneste

Når du spiller vikinglotto kan du ofte velge mellom å spille på nett og på en ekte kupong som du kan kjøpe i en kiosk for eksempel. Når du spiller hos en lokal kiosk vil deltagelsen skannes og lastes opp, og du vil fortsatt varsles hvis du vinner en premie. Når det kommer til premiene, vil premier opptil et visst beløp utbetales automatisk mens andre beløp må du registrere.

  • Gevinster opptil omtrent € 2 100 overføres direkte til kontoen din. Du kan også hente premien der du kjøpte kupongen.
  • Gevinster over € 2 100 overføres ofte direkte til kontoen din, men i noen land kan disse være noe som det skal betales skatt av. Dette avhenger av reglene i det landet man spiller, men i Norge skal man for eksempel ikke betale skatt av premier fra vikinglotto.