Land som deltar i Vikinglotto

Vikinglotto er et populært spill i dag og det spilles i totalt ti land i Europa. Men da spillet ble lansert for første gang i 1993 var det ikke slik at alle disse landene som var med. I begynnelsen var de landene vikinglotto ble spilt i land som Danmark, Sverige, Finland, Island og Norge. Siden det ble lansert har spillet vokst seg større og det er flere land man kan delta i. Det var faktisk ikke før i år 2000 at det sjette landet, men siden da hat det kommet enda flere land på lista.

I denne artikkelen skal vi se på de forskjellige landene som deltar i Vikinglotto. Alle landene som deltar bidrar til potten, og det at man spiller i ti forskjellige land er noe av det som bidrar til at prisen er så stor som den er. Man får nemlig minimum en hovedpremie på 3 millioner € hver uke fordi det er så mange land som deltar. Dette er fordi alle landene bidrar med en del av hver solgt rekke til hovedpremien, noe som betyr at de to største premiene trekkes fra fellespotten, og alle de andre premiene trekkes fra den nasjonale potten.

Når man ser på fordelingen av premien er det slik at landene definerer vekslingskursen den dagen spillet er, slik at man får den mest riktige fordelingen.

Dette er landene som deltar i vikinglotto

LandÅrstall landet ble med
Danmark1993
Finland1993
Island1993
Norge1993
Sverige1993
Estland2000
Latvia2011
Litauen2011
Slovenia2917
Belgia2020

Spilleregler i de forskjellige landene

Når man ser på vikinglotto, er det slik at reglene stort sett er akkurat de samme, men med små variasjoner når det kommer til hvordan man vinner. Når det kommer til de to store premiene er det de samme tingene man må gjøre for å vinne, men når det kommer til de andre premiene er det store lokale forskjeller. Noen land har mange premier etter de to delte premiene, mens andre land har veldig få. Det er rett og slett opp til hvert medlemsland når det kommer til hvordan de vil fordele premiene sine.

Men dette er ikke de eneste lokale forskjellene. Det er også slik at landene nemlig kan bestemme hvor mye det skal koste å spille, hvor gammel man må være for å spille, når man kan kjøpe kuponger til spillet og hvor lenge før spillet begynner man kan kjøpe kuponger. Alt dette varierer mye fra land til land, så det å sette seg inn i reglene i det landet man spiller er noe man bør gjøre.

Det finnes også andre forskjeller, som for eksempel at man kan spille andre spill i forbindelse med vikinglott. Dette er noe som for mange vil være en motiverende faktor der man kan spille flere spill samtidig. Hvordan disse ekstra spillene ser ut og hvordan de relaterer seg til vikinglotto kan variere mye fra land til land, så også her er det lurt å sette seg inn i hva mulighetene er der du spiller, slik at du vet hvordan du kan spille.

Joker er kanskje ett av de spillene som er vanlig å spille sammen med vikinglotto og er en spennende måte å gjøre det mer spennende på. Dette spillet er tilgjengelig i noen av landene, men ikke i Litauen, Estland og Slovenia. Uansett hvordan man spiller er det viktig at man alltid tenker over hva man har råd til å spille for, slik at man aldri bruker penger man trenger til noe annet. Spill inneholder risiko, så det å være bevisst om dette vil sikre deg den beste opplevelsen underveis og etterpå.