Slik spiller du Vikinglotto

Det å spille Vikinglotto er svært populært i Norge, og i denne artikkelen skal du få alt du trenger for å komme i gang. Det er veldig enkelt, og i denne artikkelen skal du få enkle trinn-for-trinn-instruksjoner, slik at du vet akkurat hva du skal gjøre når du vil begynne å spille.

Hvis du liker å spille spill har du helt sikkert hørt om Vikinglotto. Vikinglotto er et av de mest populære lotto-spille i Norge og det er mange som sikkert allerede har spilt dette eller kjenner noen som har spilt det. Men hvordan spiller man det egentlig? Her er det viktigste du trenger å vite:

 • Du skal velge 6 tall mellom 1 og 48 og et Viking-tall som er et tall mellom 1 og 5. Dette siste tallet trekkes separat fra de andre tallene, så det gjør ikke noe om du velger det samme tallet to ganger – altså en gang som Viking-tall og en gang som vanlig tall.
 • Du kan spille både på nett og delta ved å kjøpe en kupong på butikken eller i en kiosk. Det finnes mange steder der man kan spille lotto-spill i Norge og de aller fleste butikker og kiosker i Norge gir deg mulighet til å kjøpe både Lotto og Tipping i butikken deres.
 • Du vinner basert på de forskjellige tallene du trekker. Hvis du vil vinne jackpoten må du ha alle 7 tall riktig. De to største prisene er delt mellom de landene som deltar. Dette er i alt 9 forskjellige land. De resterende prisene deles ut helt unikt for det landet man spiller i. Hvordan du vinner og ikke minst hva du vinner kan derfor ha noen lokale forskjeller, men du kan alltid sjekke ut dette på forhånd slik at du vet hvordan det er akkurat der du spiller.
 • Husk at du må betale skatt av premier som du vinner på plattformer utenfor Norge. Du kan alltid snakke med skatteetaten hvis du er i tvil om noe – det kan hjelpe deg med å finne de riktige tallene og hva du skal og ikke skal betale skatt av.
 • Husk å aldri spille for penger du ikke har råd til å tape. Lotto er god underholdning, men det innebærer risiko, så tenk på dette når du velger hvilke beløp du ønsker å spille for.

Spill Vikinglotto på nett

I dag finnes det som sagt flere forskjellige måter å spille vikinglotto, og det å spille på nett har i dag blitt enda mer populært enn det å spille på kuponger i butikken. Hvis du spiller på nett er du sikret at kupongene dine alltid er trygge og ikke minst vil tallene dine bli sjekket automatisk – slik at du aldri kommer til å gå glipp av en pris. Hvis du vinner, kommer du til å få automatisk beskjed og prisen du vinner kommer til å bli betalt ut på spill-kontoen din. Følg disse 5 trinnene hvis du ønsker å spille på nett:

 1. Opprett en konto på din lokale plattform der man kan spille lotto.
 2. Sett inn penger på kontoen din. Dette er essensielt for å kunne spille, for du kan ikke overføre penger direkte når du spiller, men betaler med penger som står på spill-kontoen din.
 3. Velg de 6 tallene du har lyst til å spille og husk å velge ett viking-tall også.
 4. Bestem deg for hvor mange trekninger du vil spille på. Du kan bestille dette på forhånd, så hvis du allerede vet at du vil delta i de nesten 6 trekningene, kan du velge dette allerede nå i stedet for å velge en og en etter hvert som du spiller. Du kan selvsagt velge å gjøre dette i stedet for hvis du vil det.
 5. Bekreft valget ditt og betal.

Spill Vikinglotto hos en forhandler

Selv om det er mange som liker å spille på nett er det likevel enkelt å spille på den gamle måten, der du kjøper kuponger hos forhandlere. Her kan du ofte spille på kuponger du kjøper i for eksempel matbutikken eller i kiosker – de har ofte et stort utvalg av spill og Vikinglotto er garantert blant de spillene de tilbyr. Følg disse 5 trinnene hvis du ønsker å spille på kuponger:

 1. Gå til det stedet du ønsker å spille og fyll ut hvor mye du ønsker å betale for.
 2. Velg de 6 tallene du har lyst til å spille og husk å velge ett viking-tall også.
 3. Velg om du har lyst til å spille på Joker i tillegg. Dette er en mulighet mange benytter seg av, for det gir deg enda en sjanse til å vinne. Det koster litt ekstra, så tenk på om du har råd til dette før du velger å gjøre det.
 4. Bestem deg for hvor mange trekninger du vil spille på. Du kan bestille dette på forhånd, så hvis du allerede vet at du vil delta i de nesten 6 trekningene, kan du velge dette allerede nå i stedet for å velge en og en etter hvert som du spiller. Du kan selvsagt velge å gjøre dette i stedet for hvis du vil det.
 5. Betal for kupongen din og sørg for å ikke miste den. Det er det eneste beviset ditt på at du har vunnet, så vær sikker på at du legger den et trygt sted. For å være helt sikker kan du også ta et bilde av den. Det er ikke sikkert at dette holder hvis du vinner og har mistet den ekte kupongen, men det er absolutt noe som anbefales likevel. Bare i tilfelle.

Bør du spille på nett eller hos en forhandler?

Når det kommer til hvor du bør spille er det mange forskjellige faktorer som kan spille inn. Her skal du få en oversikt over hvordan de to mulighetene står i relasjon til hverandre, slik at du enklere kan velge det som er den beste løsningen for deg.

 • Behagelighet: det er rett og slett mer praktisk å spille på nett. Hvis du spiller hos en forhandler må du forlate huset og huske å kjøpe kupongen din i tide og mens de fortsatt har åpent. Det beste med å spille på nett er nemlig at du kan spille når som helst, du slipper å forlate sofaen og det er i det hele tatt bare enklere.
 • Sikkerhet: når du kjøper en kupong i butikken eller en kiosk er det ditt eget ansvar å sikre deg at du ikke mister den. Mens når du spiller på nett vil dette bli lagret og du slipper å være redd for å miste den.
 • Enkelhet: Når du spiller på nett vil tallene dine blir sjekket automatisk og det du vinner blir betalt ut på spill-kontoen din helt av seg selv. Hvis du spiller hos en forhandler, må du sjekke tallene dine selv og ikke minst må du sørge for å gå ned og be om å få premien din hvis du vinner.

Hva man foretrekker kan komme an på mange ting. Noen liker at det er enklere og mer bekvemmelig på nett, mens andre liker det ritualet det er å gjøre alt manuelt selv. Så velg det som passer best for deg.

Spesifikke regler i de forskjellige landene

Når det kommer til hvilke regler som gjelder i Norge er det veldig fint å lese seg opp på dette. Et eksempel på dette er at man i noen land for eksempel kan spille fra når man er 16 år, men reglene i Norge er sånn at man ikke kan spille før man er 18 år.

Man må også huske å spille før kl. 18 på den dagen trekningen er. Neste spill åpner typisk rett etter en trekning. Begge disse tingene gjelder i Norge, men kan være annerledes i andre land. Hva de forskjellige billettene koster er også noe som er spesifikt til det landet man spiller i, så sjekk ut dette før du bestemmer deg for å spille. I Norge koster det 80 kr å spille vikinglotto hvis du spiller uten Joker.