Norge lotto

Lotto er et spill som er utrolig populært i Norge og det er derfor ikke overraskende at det er et spill som også gjør det veldig bra i utlandet. Det er helt sikkert mange som har hyggelige minner om å sitte og se på trekningen på TV sammen med familien da det fortsatt var en hyggelig familieaktivitet man gjorde sammen. Det er litt annerledes i dag, men nostalgien er absolutt fortsatt til stede for mange, noe som gjør dette til et spill som er enkelt å like. I denne artikkelen skal du få all den informasjonen du trenger for å komme i gang med dette populære spillet, med både regler, hvordan spillet fungerer og hvordan du kan vinne.

Lotto er et enkelt spill som alle over 18 år kan spille. Trekningen foregår hver lørdag kl. 18 og det koster ikke mer enn 5 kr å delta i spillet. Du kan virkelig få noe for pengene her, for det er store premier å vinne – spesielt med tanke på hvor liten innsatsen er. Noe av grunnen til at prisen er så lav på dette spillet er at det er en del av norsk tipping, som har monopol på pengespill i Norge, og det er stort fokus på det å ikke bruke mer penger enn man har råd til å potensielt tape når man spiller pengespill, og heldigvis kan man derfor delta i lotto med en liten investering. Dette gjelder også spille som Vikinglotto, som koster litt mer, men fortsatt har en lav innsats.

Slik spiller du lotto

Når du spiller lotto skal du velge i alt syv tall mellom 2 og 34 og poenget med spillet er å få flest mulige rette tall når trekningen gjennomføres. Du kan spille med de samme tallene hver uke, bytte ut tallene dine akkurat som du vil, spille med kort som er fylt ut allerede eller velge dine egne tall – valgene er mange og du bestemmer hva du har mest lyst til. Sannsynligheten for å vinne er den samme uansett hvordan du spiller, så det er ikke en fordel å velge enten det ene eller det andre.

Når spillet begynner trekkes det 7 tall og et ekstra-tall, eller en bonusball som det også kalles. Hvis du har minst 4 rette kommer du til å vinne en premie, men du vinner ikke jackpot uten at du har alle 7 tall riktig på kortet ditt. 7 rette tall betyr at du har de 6 vinnertallene og bonustallet riktig på brettet.

Odds og premier

De aller fleste er mest interessert i odds og premier når de begynner å spille spill som lotto, vikinglotto eller et av de andre spillene som er tilgjengelige i dag. Premiene i lotto deles alltid ut basert på hvor mange riktige tall man har, men de kommer også an på faktorer som for eksempel hvor mange som vinner og ikke minst hvor mye det er spilt for – fra trekning til trekning. Det er derfor ikke mulig å si noe konkret om hva man vinner eller hvor mye man vinner.

Under skal du få en oversikt over hvordan premiene fordeles og hva oddsen for å vinne er.

Riktige tallFordeling av premiepottenVinneroddsen
7 tall37,2%1:5379616
6 tall + 1 bonustall5,25%1:256172
6 tall5,5%1:32021
5 tall6%1:928
4 tall38,7%1:53
SuperLotto-penger7,35%

Forskjellige versjoner av lotto – Vikinglotto og Joker

Lotto er et spill som finnes i flere forskjellige versjoner og en annen populær type er som nevnt over variasjonen vikinglotto. Lotto trekkes en gang i uka, i motsetning til vikinglotto som har flere trekninger i løpet av uka. Neste spill av vikinglotto åpner for kjøp av kuponger rett etter at det som man akkurat har kunnet spille på er avsluttet. Vikinglotto er et veldig populært spill som mange liker å spille.

I tillegg til vanlig lotto og vikinglotto kan du også spille Joker. Dette koster 20 kr ekstra per rekke og kan spilles sammen med både lotto og vikinglotto. Her får du fem tilfeldige tall og må matche så mange som mulig. Her må du både ha riktige tall og riktig rekkefølge.

Riktige tall i riktig rekkefølgeVinneroddsen
5 riktige1:90000
4 riktige1:2045
3 riktige1:116
2 riktige1:13

Superlotto er en annen morsom kategori man kan delta i og har en premiepott på hele 50 millioner kroner. Dette er en trekning som foregår på faste tidspunkter gjennom året og alle som spiller lotto i løpet av året er automatisk med i trekningen her. Jo mer du kjøper, jo større vinnersjanse. Dette er en spennende ekstra-trekning du derfor ikke betaler for, men er automatisk med i når du deltar i lotto gjennom året.

Alle vinnerne her får 1 million kroner, så hvis det er 50 millioner i potten trekkes det 50 vinnere og hvis det er 45 millioner i potten velges det 45 vinnere osv. Premien avgjøres blant annet av hvor mye det spilles for i løpet av året.