Vikinglotto scams

Author

Categories

Share

Når man spiller lotto, spesielt på nett, er det viktig at man er forsiktig – akkurat som man alltid burde når man beveger seg på nettet og spesielt når det er penger involvert. Her er det nemlig mange feller man kan falle i, og i dag har de som prøver å lure deg blitt mye flinkere til å få ting til å se helt ekte ut, noe som kan gjøre at det er lett å tro at det faktisk er ekte det man ser. I denne artikkelen skal vi derfor hjelpe deg med å identifisere noen av de tingene som kan hjelpe deg med å vite sikkert om noe er ekte eller ikke og hva du bør se etter.

Når det kommer til sikkerhet på nett når man spiller Vikinglotto skulle man tro det var enkelt å unngå å bli lurt, men dette er dessverre ikke sant. For uansett om man har spilt på Norsk Tipping via et registrert salgssted, er det fortsatt slik at noen vil forsøke å lure deg. Her er det både pengene dine og de personlige opplysningene dine de er på utkikk etter, for selv de personlige informasjonene dine er verdt mye i dag. Dette gjøres gjennom å for eksempel kontakte deg og si at du har vunnet, men at du må fylle ut noe for å få pengene dine.

Det å kjenne reglene i landet ditt, som for eksempel at premiene dine i Norge blir utbetalt til deg direkte uten at du trenger å gjøre noe, eller å alltid kontakte Norsk Tipping direkte i stedet for å klikke på lenker eller gi informasjonen din til noen, er noe som kan være en sikker måte å forholde seg på. Reglene kan være forskjellig i de forskjellige deltagerlandene, så det at du vet hvordan premiene blir utbetalt i Norge vil være en stor hjelp. Hold deg alltid oppdatert på reglene.

Slik kjenner du igjen falske henvendelser om Vikinglotto

Helt grunnleggende er det noen ting du bør tenke på når det kommer til reglene når det dreier seg om vikinglotto og premiene man kan vinne der.

 • Du trenger aldri å betale eller fylle ut noe for å få utbetalt premien din. I Norge skjer dette automatisk og det å verifisere identiteten din ved personlig oppmøte hos Norsk Tipping er det eneste du eventuelt skal gjøre, slik de gjør i andre deltagerland.
 • Offisielle steder der du kan kjøpe kuponger vil aldri trekke vinnere basert på nummeret eller e-posten din. Hvis du får vite at du har vunnet basert på dette, kan du med sikkerhet vite at henvendelsen ikke dreier seg om en ekte premie.
 • Hvis du får beskjed om at du har vunnet noe du ikke har deltatt i kan du være sikker på at dette ikke er ekte. Man vinner ikke tilfeldige priser i vikinglotto, og både premier og deltagelse er strengt knyttet til de offisielle trekningene og resultatene av disse vil du alltid ha adgang til så snart tallene er trukket. Aldri klikk på lenker eller gi informasjon til noen som ringer deg der dette er tilfellet.
 • Det er ofte en deadline knyttet til henvendelsene, slik at du må skynde deg. Dette er et rødt flagg.
 • Det er ofte skrivefeil eller dårlig grammatikk.
 • Du får vite at du må holde det at du har vunnet for deg selv. Dette er aldri tilfellet for Vikinglotto.

Hva gjør du hvis du har mottatt falske henvendelser?

 • Ikke gi personen noen opplysninger.
 • Ikke send vedkommende penger.
 • Ikke åpne lenker eller vedlegg.
 • Ikke kommuniser med senderen overhodet.
 • Ikke oppgi finansielle eller personlige opplysninger.
 • Hvis du allerede har sendt dem informasjoner, så kontakt banken din med en gang.

Forskjellige typer scams

Det er mange forskjellige måter man kan bli lurt på når det kommer til falske henvendelser om gevinster i Vikinglotto. Og fordi man gjerne vil vinne kan det være fristende å tro på det man leser. Disse to tingene er i kombinasjon noe som kan gjøre det vanskelig å vite om noe er ekte eller ikke. Derfor skal du her få en oversikt over de måtene du kan bli scammet på.

 • E-post: dette er kalt “phishing” e-post og det er farlig å klikke på lenker eller åpne vedlegg fra disse.
 • Mobil: på samme måte som e-post kan du motta SMS-er.
 • Telefon: de kan også ringe til deg og be om bank-informasjon.
 • Sosiale medier: her kan du få meldinger på sosiale medier, noe du aldri vil få av Norsk Tipping.
 • Brev: de kan til og med finne på å sende deg brev i posten. Så vær forsiktig med hva du tror på og sjekk dine egne tall etter hver trekning – dette er det eneste du skal forholde deg til.

Author

Share

Forrige artikkel
Neste artikkel
Er det ulovlig for nordmenn å spille på utenlandske nettcasino?