Skatt på Vikinglotto

Author

Categories

Share

Hvis du spiller vikinglotto har du helt sikkert lurt på om det å betale skatt er noe du trenger å tenke på, og det er ikke så rart. Norge har nemlig forskjellige regler når det kommer til det å betale skatt av premier. Når det kommer til vikinglotto er det sånn at man må betale skatt av lottogevinster i to av de ni landene som deltar i vikinglotto. Dette betyr at den premien man får utbetalt ikke alltid er det samme som det man vinner. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan reglene er i de forskjellige landene, slik at det er helt tydelig hvilke regler du skal forholde deg til.

Vikinglotto er et populært spill, og for å være helt sikker på hvordan du skal forholde deg til det når eller hvis du vinner premier, er det bra å vite hvordan du skal forholde deg til dette med skatt. I skjemaet under skal vi se nærmere på akkurat dette.

Dette må du betale i skatt når du spiller vikinglotto

Når det kommer til det å betale skatt av premiene er det sånn at det er landet du spiller i, ikke landet du bor i, som spiller en rolle når det kommer til skatten. Når du ser på listen under er det derfor viktig at du ser på landet du kjøper kupongen i og ikke der du bor. Du kan nemlig bare hente ut premien din i det landet du kjøper kupongen, så hvis du spiller når du er på ferie er det viktig at du sjekker ut dette.

Landskatt
BelgiaIngen skatt
DanmarkIngen skatt
EstlandIngen skatt
FinlandIngen skatt
IslandIngen skatt
LitauenIngen skatt
NorgeIngen skatt
SverigeIngen skatt
LatviaGevinster fra 3000 € til 55 000 € beskattes med 23%, mens gevinster over dette beskattes med 31,4%.
SloveniaGevinster over 300 € beskattes med 15%

Author

Share